29.01.2008

Din nou, Viorel Iuga pentru familia ta !

Va invitam sa vizionati alte doua video- inregistrari ale pastorului Viorel Iuga.

Primul videoclip ("Voia lui Dumnezeu in familie") il gasiti postat pe pagina de Resurse crestine.

Al doilea, intitulat "Datoria sotului si a sotiei", abordeaza aspectele intime ale familiei si il gasiti postat pe pagina de Opinii si marturii de familie.


Recomandari editoriale pentru familie


Va recomandam inca doua titluri de carte apartinand pastorului Viorel Iuga, aflate in stoc limitat si la pret de editura : "Visul familiei" si "Descoperirea barbatiei autentice".
Le puteti procura de la standul de carte al Bisericii CDE nr.2 , strada Miciurin nr.6, Ploiesti sau comandandu-le la adresa : christian.family.relationships@gmail.com

25.01.2008

Rezolvarea conflictelor - Conferentiaza Pastor Dr. Viorel Iuga





Vizionati impreuna cu sotul / sotia o alta inregistrare video de la o conferinta cu familiile organizata de Centrul Crestin Metanoia. Clic pe pagina de Resurse crestine pentru familie !

Divort si recasatorie !?

Chiar daca nu este cazul vostru, va invitam sa lecturati pe pagina de Opinii si marturii de familie cateva abordari biblice ale problemei divortului si recasatoriei !
Documentandu-va, veti putea veni oricand in ajutorul prietenilor vostri de familie aflati in dificultate conjugala !
Cititi si in Revista presei pentru familie un interesant reportaj BBC asupra realitatii divortului in Moldova.

22.01.2008

Harry Potter pentru... copiii nostri

Harry Potter a devenit un fenomen pe care nu-l putem ignora. Copiii stiu despre Harry Potter mai multe decat stiu parintii. Harry Potter este o amenintare reala pentru orice familie !
Cititi o curajoasa abordare biblica despre acest fenomen intr-un articol postat pe coloana din stanga a paginii de Opinii si marturii de familie
In Revista presei gasiti o alta preluare despre Harry Potter.
Dupa ce ati citit articolele de mai sus, va recomandam sa va documentati, spre binele copiilor vostri, din urmatoarele materiale :

17.01.2008

16.01.2008

Rev. Dr. Lazar Gog - un pasionat conferentiar pentru familii

In perioada 18-20 ianuarie 2008 va avea loc Prima Conferinta a Familiilor Crestine din Dublin, Irlanda.
Va conferentia la acest eveniment pe tema "Parintele si copiii sai" Rev. Dr. Lazar Gog .

Va invitam sa-l cunoasteti mai bine pe acest pasionat slujitor al lui Dumnezeu in lucrarea cu familiile, ascultand si vizionand un mesaj de 60 minute postat pe pagina de resurse , intitulat "Altruism in familie" si, deasemenea sa-i cunoasteti familia, citind un interviu acordat unei reviste crestine, postat pe pagina de opinii si marturii de familie .

15.01.2008

Noutate editoriala

NU ESTE BINE CA OMUL SA FIE SINGUR - Perspective teologice si psihologice asupra familiei
de Paul Negrut

În Geneza, la capitolul 2, versetul 18, este prezentat începutul vieţii de familie. „Domnul Dumnezeu a zis: «Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.»” Aici este prezentat începutul familiei. Iniţiativa Îi aparţine lui Dumnezeu. Familia este creaţia lui Dumnezeu. Când ne gândim la o căsătorie fericită, avem în vedere o căsătorie în care cei doi, soţul şi soţia, se împlinesc unul pe altul spiritual, intelectual, afectiv şi biologic. O căsnicie fericită este aceea în care soţii se împlinesc reciproc în toate domeniile vieţii lor, iar împreună împlinesc planul lui Dumnezeu cu omul. Din pricina faptului că foarte mulţi oameni au abandonat planul lui Dumnezeu cu familia, ajung la neînţelegeri şi crize maritale. Atunci când unul dintre soţi sau amândoi solicită ajutor unui pastor, psiholog sau consilier creştin, cele mai multe familii afirmă că neînţelegerile sau nepotrivirile sunt legate de relaţia fizică şi emoţională. Din perspectiva Creatorului, familia funcţionează bine atunci când toate domeniile funcţionează bine. Punctul de pornire, sau punctul central al împlinirii în viaţa de familie este domeniul spiritual. Lucrurile merg bine în domeniile afectiv, intelectual şi biologic atunci când merg bine în domeniul spiritual. Ca lucrurile să meargă bine în domeniul spiritual trebuie să ne întoarcem la modul în care Dumnezeu a plănuit familia. Prin urmare, să învăţăm cum a plănuit Dumnezeu familia.

Cartea a aparut la editura Faclia, contine 272 pagini si costa 27.00 lei