24.02.2011

Intalnire pe tema familiei cu Scott Lively la Chisinau

Sâmbătă, 26 februarie, de la 10:00 până la 14:00, în incinta Bisericii Baptiste “Golgota” (str. Ialoveni 2) din Chişinău va avea loc o întâlnire a slujitorilor Bisericii din Moldova cu Scott Lively, unul din cei mai puternici apologeţi din SUA şi din lume pentru valorile familiei. Vorbitorul va prezenta pericolele care ameninţă în prezent familia, societatea şi biserica şi care este rolul Bisericii şi a slujitorilor ei în aceste vremuri. Sunt invitaţi la această întâlnire pastori, preoţi, diaconi, învăţători, predicatori, învăţători de şcoală duminicală, conducători de grupe de studiu biblic, etc.

18.02.2011

Seminar: “Cum să trăim frumos în familie” cu Walt Stuart la Biserica Iris Cluj-Napoca

Invitat: Walt Stuart, duminica – 20 februarie, ora 18.00, la Biserica Baptista nr. 3 Iris (str. Sobarilor nr. 11-15) Cluj-Napoca

Familia este una dintre cele mai minunate realităţi instituite de Dumnezeu, Creatorul nostru. În ciuda acestui fapt, se pare că familia nu a fost niciodată în istorie atât de atacată ca şi în perioada în care trăim. Având în vedere importanţa învăţăturii biblice despre familie, vrem să beneficiem de faptul că în mijlocul nostru se află un om al lui Dumnezeu, specialist în domeniul consilierii familiei şi a relaţiilor dintre părinţi şi copii – Walt Stuart. Cu ani în urmă, a slujit comunitatea din Cluj şi mulţi dintre noi am beneficiat de pe urma studiilor şi experienţei lui din domeniul consilierii biblice.

16.02.2011

"Tanara familie" vine sambata la Radio Filadelfia!

"Tanara familie" vine sambata la Radio Filadelfia!
Este vorba de o noua emisiune care are ca target familiile tinere iar subiectele vor fi pe masura provocarii.
Sambata de la 20:30 din 19 februarie,
Catalin Dupu si invitatii sai vor raspunde si intrebarilor dvs. care pot fi trimise la redactie@radiofiladelfia.ro.
Tinand cont ca de 2 ani de zile conferintele de tineret sustinute de Centrul Arta pentru Viata se adreseaza si familiilor tinere, este timpul sa facem un pas inainte!
Subiectul de sambata este "Cum ne petrecem timpul liber in familie?''.

11.02.2011

Cina in 2 cu ocazia Saptamanii Casatoriei la Cluj-Napoca

Cu ocazia Sarbatorii Casatoriei, institutie infiintata de Dumnezeu Insusi, va invitam la Cina in 2, eveniment organizat de Fundatia de Caritate Herald.

Evenimentul, va avea loc intr-un cadru festiv, la restaurantul Golden House, in data de 14 Februarie 2011 incepand cu orele 19 pana la 21. In cadrul evenimentului, vor fi reinnoite legamintele de casatorie, vom lauda pe Domnul nostru, toate acestea fiind insotite de mici si frumoase surprize.

Costul unei invitatii este de 150 lei pentru un cuplu.
Va rog confirmati participarea la tel. 0743.168.942

Conferinta pentru familii la Biserica Speranta Timisoara

Pentru că fericirea în casatorie nu este un dar,
ci o cucerire zilnica, Domnul ne cheama
la echipare in cadrul unei noi
Conferinte pentru familii
in Biserica Speranta Timisoara
Program:
Sambata ,19 februarie 2011
Deschidere, Lauda si inchinare ora 15.30-16
Seminar I 16.00-17.15
Pauza de gustare si partasie ora 17.15-18.15
Seminar II ora 18.15-19.30
Intrebari si discutii ora 19.30-20.00
Duminica,20 februarie 2011
Seminar III, IV - in cadrul servicilor obisnuite

Conferentiar:
Pastor Dorin Druhora din San Diego - California
Sursa: Aici

Conferinta pentru familii "Dragoste curata pentru o viata intreaga" la Timisoara

09.02.2011

Săptămâna Căsătoriei, sărbătorită şi la Braşov

Un grup de iniţiativă - format persoane care deţin afaceri în domeniul organizării de nunţi, dar şi din psihologi sau preoţi - a pregătit mai multe evenimente prin care se va celebra, în această săptămână, pentru prima oară în România „Săptămâna Căsătoriei”. În acest proiect au fost cooptate mai multe restaurante, magazine, cafenele, reprezentanţi ai diferitelor biserici şi culte, consilieri matrimoniali, care pe parcursul întregii săptămâni vor oferi sfaturi, premii, discounturi acre să-i îmbie pe oameni să cheltuiască o parte din banii pe care îi câştigă pe o seară romantică, sau vizionări de filme. „Marriage Week”, cum i se spune în Marea Britanie, a fost iniţiată de Richard Kane, un om de afaceri din Anglia, şi a avut loc pentru prima dată în 1997. Acesta a pornit de la ideea că oamenii ar trebui să acorde cel puţin la fel de multă atenţie căsniciei lor, cât acordă decorării casei. Evenimentul se organizează pe perioada a şapte zile în ţări precum Marea Britanie, Germania, Elveţia, SUA, Australia, Ungaria şi Cehia. În judeţul Braşov, se vor organiza evenimente la Braşov, Cristian, Săcele şi Viscri.

08.02.2011

"Săptămâna căsătoriei", marcată şi la Oradea

Prima ediţie a "Săptămânii căsătoriei" a debutat ieri la Oradea. Evenimentul se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, printre care se numără şi Oradea. Pe durata acestei săptămâni vor fi organizate diferite evenimente dedicate cuplurilor căsătorite.

În perioada 7-14 februarie, la nivel naţional, se desfăşoară "Săptămâna căsătoriei". Printre oraşele care marchează acest eveniment se numără şi Oradea, unde evenimentl este organizat de Uniunea Femeilor Bihor, alături de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", Primăria municipiului Oradea, Serviciul de Stare Civilă, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor şi Administraţia Socială Comunitară Oradea. Deschiderea manifestării a avut loc ieri după-amiază, la Biblioteca Judeţeană cu câteva prelegeri: "Căsătoria nu-i un măr din care să muşti şi apoi să-l arunci", moderatoare Mioriţa Săteanu, preşedinta UF Bihor, "Căsătoria reflectată în aforisme", prezentare susţinută de către Delia Pantea, şefa filialelor Bibliotecii judeţene Gheorghe Şincai, şi "Căsătoria, statistică şi legalitate", despre care a vorbit Cristian Popescu, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea. "Tematica evenimentelor ce se vor derula în această campanie este legată de conştientizarea tinerilor privind importanţa căsătoriei şi legalizarea ei prin act şi slujbă religioasă, dacă se poate. Se vor desfăşura activităţi în majoritatea unităţilor de învăţământ, dar şi o activitate educativă la penitenciarul din Oradea" a precizat ing. Mioriţa Săteanu, preşedinta UF. Bihor. Acest eveniment a fost gândit deoarece viaţa de familie este tot mai expusă presiunilor şi destrămării, astfel încât este nevoie de readucerea liniştii în cupluri. Scopul manifestărilor este de a încuraja cuplurile căsătorite, dar şi pe cele care se pregătesc pentru căsătorie în vederea dezvoltării unei vieţi de familie armonioase, fondată pe iubire şi pe un angajament definitiv. "Săptămâna căsătoriei" a fost celebrată prima dată în anul 1997, în Marea Britanie.
Sursa: Crisana

Oferta SBRO in Saptamana Casatoriei

Clic pe imagine!

Conferinta "Cum sa imi gasesc partenerul de viata?" la Deva


Sursa: AICI

Colocviul "Familia: valoare, rol, vocatie" la Cluj-Napoca



Fundaţia “Familia Sfântă”, Centrul Caritativ-Educativ “Iubire şi Adevăr”,
în cadrul Săptămânii Căsătoriei (7-14 februarie)
şi al Anului Familiei în Eparhia de Cluj-Gherla
vă invită cu dragoste să participaţi la


COLOCVIUL
“Familia: valoare, rol, vocaţie”

Vor lua cuvântul: pr. Cristian Langa, pr. Titus Sas şi Cristina Sechelea. Miercuri, 9 Februarie, ora 18.00, la sediul Fundaţiei Familia Sfântă din str. Moţilor nr. 32, la etaj, Sala Monsenior Vladimir Ghika.

07.02.2011

A început “Săptămâna Căsătoriei”!

Aşadar, acest eveniment destinat promovării şi încurajării valorii căsătoriei îşi trăieşte prima zi de viaţă pe pământ românesc! În Cluj, Oradea, Arad, Sighişoara, Sibiu, Mediaş, Ploieşti, precum şi în alte localităţi din ţară, vor fi organizate evenimente care vor aduce în centrul atenţiei cuplurile căsătorite.

Din acest motiv, săptămâna aceasta voi publica pe blog doar articole şi informaţii dedicate Săptămânii Căsătoriei. Măcar pentru o săptămână din an, merită să ne oprim din vânturarea necazurilor de tot felul cu care ne confruntăm în cerculeţul nostru evanghelic, destul de strâmt, şi să afirmăm valoarea legământului căsătoriei.

Duminica familiei la Biserica Calea Credintei din Cluj-Napoca

03.02.2011

Saptamana Casatoriei la Cluj-Napoca

Marriageweek România
în parteneriat cu Primăria Mun. Cluj-Napoca
vă invită la lansarea evenimentului naţional:
“Săptămâna Căsătoriei
7-14 februarie”
care va avea loc în data de 7 februarie,
ora 18:00în Piaţa Unirii.
Evenimentul va fi urmat de un concert împreună cu:

Trupa ACCES, Chris,
Ovidiu Turca, Ami şi Crista
(concertul va fi ulterior în incinta
Casei Municipale de Cultură,
Piaţa Unirii nr. 24,
de la ora 18:30)

02.02.2011

Saptamana Casatoriei in Bihor

Programul propus -de catre Uniunea Femeilor Bihor in parteneriat cu institutii locale - pentru Saptamana casatoriei in Bihor, cuprinde: mese rotunde, colocvii, discutii cu specialisti in drept, religie, reprezentanti ai administratiei locale sau profesori.

Ligia Pintican, Sighişoara - membra a grupului de initiativa care a propus abordarea tematica a acestei saptamani afirma: Săptămâna Căsătoriei este parte din viziunea mea de a vedea copii fericiţi trăind în familii sănătoase şi împlinite.

In planul propus pentru Bihor demersul educativ, etic si cultural este evident . Tema este generoasa, permite abordari foarte diverse, si speram ca informatia sa ajunga la un auditoriu cat mai larg.
Va steptam pe toti cei care doriti sa ne insotiti pe parcursul acestei saptamani in locatiile propuse.