18.12.2007

Nasterea unei viziuni

Cand se naste o fiinta umana, nimeni nu cere note explicative sau justificative. Venirea pe lume a fiilor oamenilor este insotita de cele mai naturale emotii si sentimente de bucurie. Insa cand o idee tainica vine la lumina zilei, oricat de bine ar fi argumentata si oricat de evidenta i-ar fi necesitatea, este intampinata, daca nu cu ostilitate, cel putin, cu o atitudine circumspecta si vizibil dominata de suspiciune. Si daca aceasta idee capata dimensiunea unei viziuni cu obiective clare si strategii convingatoare, devine rapid tinta unui intreg arsenal cu intrebari de genul: "ce se doreste de fapt?" sau "cine se ascunde in spatele acestor intentii?". Tocmai din acest motiv, nasterea unei viziuni nu este deloc usoara, unele ajungand sa sucombe din primele clipe sub povara propriilor nevoi de argumentare, explicitare si justificare. Nici nasterea viziunii unei reale partasii a familiilor crestine nu a fost usoara. Am evitat insa evidentierea oamenilor implicati in cultivarea si dezvoltarea acestei lucrari, fiind astfel protejati de multe atacuri. Spre folosul si viata acestei viziuni indraznete. Domnul sa se indure de noi si de familiile noastre!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Apreciez foarte mult faptul ca nu evidentiati oamenii in aceasta lucrare. Oricum, meritul este numai al Domnului si lucrarea este tot a Lui. Felicitari si Domnul sa va binecuvinteze !

Anonim spunea...

Ma rog Domnului ca aceasta viziune sa atinga cat mai multe biserici.

Anonim spunea...

Va doresc propasire in lucrarea cu familiile pentru care Domnul v-a dat aceasta viziune!

Anonim spunea...

Scriu aceste cuvinte stiind ca vor fi citite de mai multi familisti care vor ajunge aici. Oameni buni, sa fiti convinsi ca problemele din familiile crestinilor nu se pot rezolva cu una cu doua. O predica sau mai multe nu schimba situatia. E vorba de neintelegerile din familie si de proasta intelegere de a creste copiii, fara nici-o claritate despre ceea ce vrea Domnul. Nu judec pe nimeni, dar am vazut familii crestine destramate si altele pe picior de destramare, tocmai ca nu au stiut ce sa faca cu anumite apucaturi firesti sau nu si-au crescut copiii in frica de Domnul. E mare har daca cineva se mai gandeste sa faca ceva pentru indreptarea acestor lucruri in familie. Va incurajez sa mergeti inainte, chiar daca unii va vor privi chioris sau va vor judeca gresit. Sper sa ne cunoastem la conferinta din ianuarie toti cei pe care ne doare pentru familii.

Anonim spunea...

Aveti perfecta dreptate cand afirmati ca o viziune se stinge rapid din cauza celor care sunt suspiciosi si neincrezatori. Aceasta din cauza ca oamenii privesc tot la oameni, in loc sa se bucure de perspectivele unei noi lucrari folositoare bisericii.Eu personal am incercat sa pun impreuna cateva familii tinere din biserica mea ,sa studiem cateva materiale pentru familie, sa ne cunoastem si sa ne sfatuim unii pe altii cu privire la ceea ce experimentam in viata de familie. Consecinta acestei initiative a fost aceea ca unii au inceput sa comenteze lucrarea in sine si chiar pastorul nostru mi-a marturisit ca ii este teama ca incerc sa-i iau jobul, adica sa fac ceea ce el trebuia sa faca de mult in biserica.Am inteles,l-am lasat pe el, ca avea timp mai mult,era mai pregatit,etc si dupa cateva intalniri cu familistii, s-a ales praful de toata lucrarea. Ma doare in continuare pentru aceasta lucrare, dar nu mai am curajul s-o reincep. Am simtit nevoia sa va scriu aceste cuvinte ca sa confirm ca o viziune se poate stinge foarte repede daca nu suntem pregatiti sa rezistam. Cred ca este calea cea mai buna pe care ati ales-o, de a nu va folosi de numele vostru, indiferent cat de buni ati fi. Oamenii se uita mai intai si in cele din urma...tot la oameni.

Anonim spunea...

Sunt incantat si foarte bucuros sa stiu ca Domnul a pus si in inima voastra dorinta de a lucra cu familiile.Nu stiu insa cine sunteti,dar din celelalte articole inteleg ca sunteti din Ploiesti,sau,ma rog,cam acolo vad ca se concentreaza lucrarea vostra.Oricum, nu asta este cel mai important,insa sper ca viziunea pentru partasia familiilor,care nu este doar a voastra si nu este noua,sa fie inteleasa de toate bisericile. In general,pastorii nostri sunt foarte ocupati cu predicile lor si nu sunt atat de incalziti de ideea de a face si o lucrare pentru familii,desi toti stiu ca este mare nevoie.Va recomand sa-i contactati si pe cei de la "Alege viata" din Bucuresti pentru ca si dansii se ocupa cu familiile si au ceva experienta;au editat chiar si niste carti pentru familii. Iar daca l-ati invitat pe fratele Iuga din Arad, sa stiti ca se merita,este foarte bine pregatit pentru tema familiilor si rugati-l sa va aduca si cartile scrise de el. Sper ca v-am fost de folos cu recomandarile mele. Domnul sa fie laudat!

Anonim spunea...

Domnul sa va dea har in lucrarea cu familiile si sa fiti convinsi ca in familie Diavolul castiga foarte mult teren,tocmai de aceea este nevoie de o unire a familiilor in lupta spirituala pentru ca altfel copiii ajung sa populeze iadul,si nu raiul lui Dumnezeu. Steagul sus,fratilor!

Anonim spunea...

fac o proba sa vad daca merge treaba cu porecla la comentariu,dar daca merge sa stiti ca imi place ce ziceti aici si ce faceti acolo unde faceti.Stop