16.01.2009

Conferinţa “Lucrarea Creştină, Căsnicia şi Familia Creştină: Repere Teologice Pauline din Epistolele către Corinteni şi Efeseni”

În colaborare cu organizatorii Colocviului Dumitru Cornilescu, Fundaţia BIG Impact anunţă pentru perioada 9-12 Martie 2009, la Sala de Conferinţe “Margareta” a Hotelului Brădet din Sovata, desfăşurarea unei conferinţe cu participarea reputaţilor vorbitori creştini Jill şi Stuart Briscoe.

Tematica generală a conferinţei este “Lucrarea Creştină, Căsnicia şi Familia Creştină: Repere Teologice Pauline din Epistolele către Corinteni şi Efeseni”.

Stuart Briscoe a fost ordinat ca pastor senior al bisericii Elmbrook în anul 1970, după ce în Anglia a fost angajatul unei bănci şi implicat în lucrarea Evangheliei prin organizaţia Torchbearers (Purtătorii de Făclie). În anii în care a fost pastor, biserica a crescut foarte mult şi alte câteva biserici au fost plantate în cartierele vecine. În toţi aceşti ani, Stuart a continuat să predice şi să dea învăţătură din Scripturi, atât în Statele Unite cât şi în multe alte ţări din lume. A publicat multe cărţi, iar în anul 1971 a pus bazele programului de radio şi televiziune „Telling the Truth” („Spuneţi adevărul”) care în prezent se bucură de o largă audienţă locală şi internaţională. După ce a slujit timp de treizeci de ani ca şi pastor senior la Elmbrook, Stuart este implicat în prezent, împreună cu Jill, într-o lucrare amplă de instruire şi ucenicizare a pastorilor, misionarilor şi altor lideri din biserici, lucrare care se desfăşoară în întreaga lume. Cu toate acestea, menţin o legătură strânsă cu Elmbrook Church, ai cărei misionari sunt. Stuart şi Jill Briscoe au trei copii şi treisprezece nepoţi.

Jill Briscoe a ajuns în Statele Unite când soţul ei a fost ordinat ca şi pastor senior al bisericii Elmbrook. La scurt timp a pus bazele lucrării cu copii preşcolari şi din clasele I-VII care s-a numit „God Squad” („Brigada Domnului”). Mai târziu a dezvoltat lucrarea cu femeile din cadrul bisericii. În toţi aceşti ani şi-a dedicat timpul familiei şi Domnului, fiind invitată ca vorbitor principal la multe conferinţe pe continentul Nord American. În 1971 s-a alăturat soţului ei şi personalului angajat la postul de radio şi televiziune „Telling the Truth” („Spuneţi adevărul”). Fondatoarea şi editorul şef al revistei Just Between Us („Între noi fie vorba”), Jill Briscoe încurajează şi oferă sprijin multor femei aflate în lucrarea de răspândire a Evangheliei. De asemenea, a slujit în bordul de garanţi al multor organizaţii creştine, printre care World Vision şi Christianity Today.

Participarea la această conferinţă se face doar prin înscriere în urma unei invitaţii primite de la organizatori. Cei care au asemenea invitaţie se pot înscrie aici .

Niciun comentariu: