23.11.2009

Declaratia de la Manhattan

Declaratia de la Manhattan este un document de 4.732 de cuvinte semnat de peste 125 de lideri – ortodocsi, catolici si evanghelici – care proclamă 1) sanctitatea vietii umane, 2) căsătoria definită ca uniunea dintre un bărbat si o femeie si 3) libertatea religioasă si libertatea de constiintă.

Declaratia de la Manhattan a fost lansată public la Washington, vineri, 20 noiembrie 2009, la conferinta de presă National Press Club. Printre semnatarii Declaratiei se numără evanghelici renumiti precum: Albert Mohler Jr., Timothy George, Marvin Olasky, Ravi Zacharias, James Dobson, Josh McDowell, Chuck Colson, Richard Land, Joni Eareckson Tada.

Documentul intitulat Manhattan Declaration: A Call of Christian Conscience a fost redactat de către Chuck Colson, Robert P. George (catolic, profesor de jurisprudentă la Universitatea Princeton) si Timothy George.
....

Conform articolului Christians Urged Not to Abandon Conscience; Proclaim the Gospel de pe site-ul The Christian Post, semnatarii Declaratiei sustin că nu este vorba de un gest politic. Declaratia se vrea a fi o proclamare a traditiei crestine, conform căreia societatea umană stă pe trei fundamente: sanctitatea vietii, perspectiva istorică a căsniciei si libertatea religioasă.

Niciun comentariu: