04.08.2011

Tabără de vară cu familiile, în protopopiatul Tg. Mures

In perioada 29-31.07.2011 Parohia nr.2 “Buna Vestire” Tg. Mures pastorita de parintele protopop Fodor Dan a organizat o tabara de vara cu familiile intitulată Unitate în sânul familiei, desfăşurată in mijlocul naturii, la Vlahita, judetul Harghita. Tabara a fost destinata in mod special familiilor tinere care sunt la inceput de drum, dar si celor cu mai multa experienta pentru a o impartasi impreuna.

Tema aleasa a subliniat importanta unitatii din sanul familiei. De prea multe ori prioritatile vietii cotidiene sunt impuse de societatea in care traim si nu mai sunt o alegere proprie fiecarei familii. De aici pana la dezastruasele statici ce prezinta rata divorturilor, violetelor domestice si nepasarii lucrurile decurg destul de usor. Exista speranta pentru viitor doar daca incepem sa investim in familiile noastre, de la cel mai tanar pana la cel mai in varsta. Tocmai de aceea tabara s-a adresat evident intregii familii, a fost un loc pentru parinti, copii, adolescenti si tineri. Nu am uitat nici de bunici, acolo unde acestia au constientizat ca familia copiilor lor este de acum independenta de familia lor.

Programul taberei – desi relaxant a cuprins un program de rugaciune comuna si jocuri distractive menite sa darame zidul dintre generatii, a fost incurajata comunicarea la nivel de cuplu , deasemenea s-a incercat sa se sublinieze diverse aspecte ale vietii de familie ce trebuie luate in consideratie pentru ca fericirea caminului nostru sa aiba sanse reale de implinire.
Duminica ziua a inceput cu Sfanta Liturghie pentru ca este deosebit de important ca membrii familiilor creştine să petreacă timp împreună şi mai ales să înţeleagă din Cuvântul lui Dumnezeu care le sunt rolurile şi responsabilităţile în cadrul familiei. Familia este deosebit de importantă în ochii lui Dumnezeu.

Tabara pentru familii a fost organizată pentru a oferi tuturor participanţilor posibilitatea de a se odihni, recrea şi creşte spiritual spre asemănarea cu Hristos, într-un cadru natural frumos si în comuniune creştină. Am dorit să promovăm în această tabără, standarde înalte de etică creştină în comportament, în modul de vorbire si în relaţiile dintre participanţi şi un mod echilibrat şi decent de exprimare a trăirilor spirituale. Aceasta tabara a facut ca timpul petrecut impreuna ca si familie sa fie cu adevarat o piatra de aducere aminte pentru toti membrii familiei.

Taina aceasta a familiei devine şi mai mare odată cu venirea lui Cristos în lume. Fiul lui Dumnezeu s-a născut într-o familie. Împărăţia lui Dumnezeu pe pământ s-a născut într-o familie, creştinismul s-a născut într-o familie. Primul templu, primul sanctuar pe care Cristos i l-a înălţat lui Dumnezeu pe pământ, a fost căsuţa sfântă de la Nazaret. Dar taina aceasta, căsătoria, devine cu totul şi cu totul mare prin faptul că Isus o ridică la demnitatea de sacrament în care este el însuşi prezent în lume până la sfârşitul veacurilor: prin bărbat, în familia creştină, Cristos, mirele, îşi iubeşte mireasa, Biserica; prin femeie, mireasa, Biserica, îşi iubeşte mirele, pe Cristos. Aici e marea demnitate şi dumnezeiasca chemare a soţilor creştini.

Sursa: AICI

Niciun comentariu: