02.08.2008

Recomandare editoriala : "Cele cinci limbaje ale iubirii" de Gary Chapman

Cuprins:
Mulţumiri
1. Ce se întâmplă cu iubirea după căsătorie?
2. Cum poţi păstra plin rezervorul iubirii?
3. Îndrăgostirea
4. Limbajul nr. 1 al iubirii: cuvintele de încurajare
5. Limbajul nr. 2 al iubirii: timpul acordat
6. Limbajul nr. 3 al iubirii: primirea de daruri
7. Limbajul nr. 4 al iubirii: serviciile
8. Limbajul nr. 5 al iubirii: mângâierile fizice
9. Descoperirea limbajului principal al iubirii
10. Iubirea este o alegere
11. Iubirea contează enorm
12. Cum să-l iubeşti pe cel ce nu merită dragostea
13. Copiii şi limbajele iubirii
14. Punctul meu de vedere
Cine nu a rostit, tare sau în gând: "Îmi pare rău, cred că nu m-ai înţeles"; sau cine nu şi-a spus: "Cum să mă fac înţeles?", gândindu-se la modul în care să-şi arate afecţiunea?
În urma unei îndelungate experienţe în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia că principala problemă a cuplurilor contemporane o reprezintă modul în care partenerii îşi comunică afecţiunea. El susţine că dincolo de "limbajul" specific în care fiecare dintre noi îşi exprimă sau primeşte iubirea, există cinci limbaje principale: cuvintele de încurajre; timpul acordat; primirea de daruri; serviciile şi mângâierile fizice. De regulă, limbajul dumneavoastră principal de iubire nu este acelaşi cu al soţului sau al soţiei. Poate aţi dori ca ea să vă încurajeze în întreprinderile dumneavoastră, însă nu face decât să vă gătească cele mai gustoare mâncăruri din lume. Poate că aţi dori ca el să vă scoată la plimbare în parc, pentru că nu aţi ieşit de mult în naturp şi pe vremuri era una dintre cele mai mari plăceri ale dumneavoastră; însă el nu pricepe şi munceşte din zori până-n seară pentru a aduce mai mulţi bani în casă.
Important este ca fiecare să-şi exprime afecţiunea într-un limbaj pe care partenerul poate să-l înţeleagă. Această carte vă va învăţa care este limbajul principal de iubire atât al dumneavoastră cât şi al partenerului şi cum să vă spuneţi unul altuia pe înţeles cât de mult vă iubiţi şi că vă simţiţi solidari.
Dacă amândoi veţi învăţa să vorbiţi şi să înţelegeţi limbajul principal de iubire al partenerului, nimic nu va mai sta în calea fericirii căminului dumneavoastră, în care, părinţi şi copii, vă veţi simţi iubiţi şi în siguranţă.

Niciun comentariu: