13.08.2008

Studiu: Televiziunile americane promoveaza adulterul in defavoarea valorilor casniciei

O organizatie a parintilor americani considera ca emisiunile si serialele din Statele Unite ale Americii favorizeaza adulterul si prezinta la ora de audienta maxima comportamente sexuale odinioara tabu.
Referintele catre sexul extraconjugal depasesc referintele catre sexul conjugal intr-o proportie de 3 la 1 in emisiunile de divertisment si seriale. Totodata, scenele de sex intre parteneri in afara casatoriei depasesc in proportie de 4 la 1 numarul scenelor similare intre persoane casatorite, potrivit unui studiu al organizatiei Parents Television Council (PTC), publicat pe 5 august.

"Mai grav decat marginalizarea casatoriei si glorificarea sexului extraconjugal este obsesia televiziunilor de a prezenta expresii sexuale", potrivit presedintelui PTC. Cateva dintre comportamentele sexuale care erau tabu pe vremuri se gasesc acum in plina audienta la televizor. Studiul face referire, de exemplu, la sexul in trei, necrofilia, travestitii, sexul cu prostituatele sau masturbarea. "Difuzorii de cablu trebuie sa fie mai responsabili in privinta comportamentelor sexuale prezente in emisiunile difuzate la orele de varf, favorizand povesti care nu trimit catre promiscuitate", in opinia reprezentatilor organizatiei.

Studiul "Happily Never After", publicat de PTC, este o analiza a programelor de divertisment la ore de varf, pe principalele canale de televiziune americane, precum ABC, CBS, Fox sau NBC. In aceasta analiza, realizata pe perioada 23 septembrie-22 octombrie 2007, nu au fost incluse filmele, stirile sportive si reality show-urile, potrivit Newsin.
Sursa : Front News

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu numai la televizor vedem devalorizarea familiei, dar si in scoli se invata aceleasi lucruri. Copiii de astazi sint bombardati cu astfel de prostii.