31.07.2010

Familia crestină – faliment sau fericire?

Familia crestină – faliment sau fericire?
va fi tema celei de-a 98-a conventie a Bisericilor Baptiste Române din SUA si Canada
ce se va desfăsura in Detroit
in perioada 3-5 Septembrie 2010.

Pentru mai multe detalii referitoare la desfăsurarea activitătilor acestui eveniment, selectati Programul Conventiei.
Informatii referitoare la diversele locatii ale întâlnirilor cititi hoteluri pentru cazare in vecinătatea lor, pot fi accesate din meniul de mai sus.
Vă asteptăm cu drag!

P.S. Pentru cei care dintr-un motiv sau altul nu pot să fie prezenti fizic la conventie, vor putea urmării sesiunile principale
transmise in direct pe siteul Romanian Baptist Association:
http://rbaconvention.com/

GodBlock – filtru web menit să tină copii departe de continutul religios de pe internet

Suntem familiari cu filtrele web împotriva saiturilor necuvincioase, dar iată că secularii au creat un astfel de filtru pentru a tine copii departe de continutul religios de pe internet.
Bănui că premisa de la care pornesc ei este că ateismul este indubitabil adevărat şi că religia este nu doar falsă ci dăunează dezvoltării unui copil.
Conform noii dogme atee, educaţia copilului este abuz doar dacă-l educi religios, dacă-l educi secular nu. Mai mult, cei care au gândit programul GodBlock sunt convinsi că copii trebuie feriţi de întâlnirile accidentale cu conţinutul religios pe web.
Continuare AICI

29.07.2010

Copiii cu părinti credinciosi au avantaje mai mari în viată

Copiii crescuti în familiile crestine se comportă mai bine în viată si sunt mai fericiti decât cei născuti în familiile seculare, arată un studiu al Mississippi State University, citat de Christian News Wire.
John Bartkowski, sociolog la Mississippi State University si autorul studiului a chestionat părinti si profesori ai unui număr de 16.000 de copii înscrisi la scoala primară cu privire la comportamentul acestora. Bartkowski a descoperit că copiii cu unul sau ambii părinti credinciosi au demonstrat un plus major la următoarele cinci capitole de viată: comportament, capacitatea de autocontrol, de socializare si de învătare, autodisciplină si atitudine. Continuare: AICI

22.07.2010

Concubinajul, casatoria si efectele asupra copilului

Concubinajul, cunoscut deasemenea ca si coabitare, tinde sa devina o moda. Una rea. Devine un fenomen tot mai raspindit in tarile occidentale, in tarile scandinave ajungind chiar la 20% din cuplurile care locuiesc impreuna. Unii numesc acest fenomen un aspect social pozitiv intrucit, spun ei, ingaduie libertate partenerilor de a-si continua separat stilul de viata preferat fara a se adapta responsabilitatilor inevitabile pe care casatoria si familia naturala le impun. De ce insa de-a lungul mileniilor societatea a stigmatizat concubinajul? Care este impactul concubinajului asupra copiilor? Dar asupra partenerilor? Sa fie el tocmai acea reteta perfecta de asociere a fiintelor umane care simultan cu aducerea partenerilor impreuna le acorda si libertate fara responsabilitati? Are concubinajul un efect si asupra viitorilor soti, al stabilitatii unei eventuale casatorii sau asupra familiei? Continuare AICI

21.07.2010

Concediat pentru ca afirma casatoria naturala

O stire socanta care a facut inconjurul lumii saptamana trecuta provine de la Universitatea Statului Illinois, unde un profesor de religie a fost concediat dupa ce a afirmat ca, din perspectiva legii naturale, actele sexuale sunt potrivite numai intre persoane de sex complementar, nu identic . Presedintele universitatii a afirmat ca profesorul s-a angajat in “incitare la ura” la adresa homosexualilor si pe acest motiv l-a concediat. Va amintim ca in iunie, Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale a respins cererea de membru a AFR pentru ca pe situl nostru afirmam acelasi lucru: casatoriile homosexuale denota degenerare umana (link).
Sursa:AFR

16.07.2010

Argentina a devenit prima tara din America Latina care a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex

Argentina a devenit, joi, prima tara din America Latina care a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex, transmite AFP. Dezbaterea de 15 ore din Senatul de la Buenos Aires a fost transmisa in direct la televiziunea nationala, iar decizia este considerata "istorica". Biserica Catolica a incercat fara succes sa ceara un referendum national in aceasta chestiune.

Legea, sprijinita de guvernul de centru-stanga al presedintei Cristina Kirchner, a fost adoptata cu 33 de voturi "pentru" si 27 "impotriva".

"E o zi istorica", a declarat liderul partidului de guvernamant, Miguel Pichetto, in timp ce sute de persoane aflate in fata cladirii Congresului au strigat "Egalitate, Egalitate".

Unii dintre manifestanti, reprezentanti ai organizatiilor de stanga si ai homosexualilor, au afirmat ca Biserica "este un gunoi, o dictatura", in timp ce opozanti ai legii au afisat imagini cu Fecioara Maria rugandu-se.

Biserica Catolica a incercat fara succes sa ceara un referendum national in aceasta chestiune. Kirchner a criticat argumentele bisericii, afirmand ca acestea amintesc de "Inchizitie".

Potrivit noii legi, cuplurile de aceleasi sex vor avea aceleasi drepturi ca si cele heterosexuale in termeni de adoptie, asigurari sociale si familie.

Argentina, o tara in care 90% dintre locuitori se declara catolici, a devenit astfel prima tara din America Latina care a legalizat casatoriile homosexuale. In afara de Argentina, aceste casatorii mai sunt legale in Olanda, Belgia, Spania, Canada, Africa de Sud, Norvegia, Suedia, Portugalia si Islanda.

In Mexic, doar capitala Mexico City a aprobat casatoriile intre persoane de acelasi sex.
Sursa: HotNews

12.07.2010

Reeditare: "Soti si tati" - de Derek Prince

Partea I: EXPERIENŢA PERSONALĂ
1. Cum am devenit tată

Partea II: SOŢI
2. Căsnicia este un legământ
3. Rolul soţului
4. Rolul soţiei
5. Ingredientul care lipseşte
6. Eficienţa rugăciunii într-o căsnicie armonioasă

Partea III: TAŢI
7. Revelaţia principală a lui Dumnezeu
8. Tatăl ca preot
9. Tatăl ca profet
10. Tatăl ca rege
11. O imagine a doi taţi
12. Atunci când taţii eşuează
13. E posibil să fi eşuat şi tu?
14. Dar poţi reuşi!
15. Paternitate spirituală
16. Unde sunt taţii spirituali?
17. Un cuvânt adresat celor lipsiţi de tată

Cartea "Soţi şi taţi" este o expunere a acestui subiect, fundamentată pe o gamă bogată de versete biblice, expunere de care era atâta nevoie într-o atât de confuză lume spirituală contemporană." – Rev. Selwyn Hughes

"Derek Prince a scris o carte pentru soţi şi taţi, o carte practică şi fascinantă, ce izvorăşte din experienţa sa de-o viaţă. Merită cu prisosinţă să fie citită." – Lyndon Bowring, preşedinte executiv al CARE

06.07.2010

Noutate editoriala: "Pana la capat pentru o casnicie de o viata" - de Craig Groeschel

,,Craig oferă sfaturi practice... care vă pregătesc pentru o căsnicie ce nu doar va supravieţui, ci chiar va înflori. Cartea lui nu ar trebui să lipsească din lista voastră de lecturi.'' - RICK WARREN
"PANA LA CAPAT" INSEAMNA SA OBTII ACUM CEEA CE DORESTI DE LA SEXUL OPUS... SI SA PLATESTI MAI TARZIU. A SOSIT TIMPUL SA REDEFINIM EXPRESIA. Vezi adesea casnicii destramate. Chiar si relatii despre care ai crezut ca sunt imbatabile nu dureaza. Cupluri ce pareau sa aiba in fata un viitor promitator se dizolva in acidul egoismului, al neintelegerii sau infidelitatii... sau se vestejesc intr-o lipsa de iubire cenusie si rece. Nu e de mirare ca pentru generatia noastra "a obtine ceea ce doresti" a devenit un substitut pentru iubire, iar neincrederea in casatorie reprezinta noua normalitate. Asadar ce e de facut daca iti doresti o casnicie care nu doar supravietuieste, ci chiar infloreste? Una care nu are doar un inceput romantic, ci si un sfarsit magnific? Raspuns: Incearca altceva.
SFATURI PRACTICE PENTRU NOUA GENERATIE CU PRIVIRE LA DRAGOSTE, SEX SI DESPRE CUM SA TRAIASCA FERICITI PANA LA ADANCI BATRANETI Fie ca doar te gandesti la casatorie, fie ca esti pe punctul sa te casatoresti sau chiar esti casatorit/casatorita de ceva vreme si doresti sa-ti reinnoiesti relatia cu partenerul de viata, aceasta carte iti poate fi de folos. Pana la capat te va indruma spre alegerile si angajamentele pe care trebuie sa le faci acum pentru a construi o relatie puternica si vie, de cursa lunga. Intr-o lume in care "a merge pana la capat" inseamna a te pune pe tine pe primul loc, Craig Groeschel iti arata cum poti construi o relatie durabila si inaltatoare punandu-L pe Dumnezeu pe primul loc. Printr-o abordare practica si deschisa a problemelor legate de sex, prima intalnire, iertare si comunicare, Craig te ajuta sa te pregatesti pentru si sa traiesti o relatie care da intelesuri noi, pline de speranta ideii de a fi "pana la capat" alaturi de persoana pe care o iubesti.

03.07.2010

Conferinta "Viziunea lui Dumnezeu pentru viata ta: lucrare si familie" cu Dr.Stuart si Jill Briscoe la IASI

Va invitam la conferinta
Viziunea lui Dumnezeu pentru viata ta:
lucrare si familie!
Conferinta este organizata de Biserica Crestina Baptista Bunavestire
din Iasi, str. Sarariei 32 si va avea loc in perioada 4-7 August 2010.
Vorbitori in cadrul acestei conferinte sunt
dr. Stuart Briscoe si cu sotia lui, Jill Briscoe. Dr. Stuart Briscoe a fost pana in anul 2000 pastorul senior al bisericii Elmbrook din Milwaukee, Wisconsin, Statele Unite ale Americii, o biserica cu renume mondial in ce priveste marturia si impactul ei. Jill Briscoe este una dintre cele mai cunoscute si elocvente vorbitoarein conferinte adresate femeilor din lumea evanghelica. Mai multe detalii organizatorice: AICI

01.07.2010

Noutate editoriala: "Indatoririle parintilor"- de J.C.RYLE



Iubirea pentru suflet este sufletul oricărei iubiri. A-ţi alinta şi răsfăţa şi a-i face pe plac copilului tău, ca şi cum doar la lumea aceasta ar trebui să privească, şi ca şi cum viaţa aceasta ar fi singura vreme pentru fericire – a face aceasta, nu înseamnă dragoste adevărată, ci cruzime. Înseamnă a-l trata ca pe o fiară a pământului, care nu are decât o lume la care să privească şi nimic altceva după moarte. Înseamnă a ascunde de el acel măreţ adevăr pe care copilul ar trebui determinat să îl înveţe chiar din copilăria lui – că scopul final al vieţii lui este mântuirea sufletului său.
Mai multe AICI

Single and Marriage Conference with Bob Moeller

On behalf of Alleluia Romanian Church of God and it’s family care department, we cordially invite you to attend this free conference by sending us an email to: STEPministry@gmail.com.
This email must include: your name/s, if there is a need for child care and what part of the conference you will be attending.
Until then please pray for this event that God will soften, transform and equip us with a heart after God’s own heart.

Cost: Free Will Donations-on the days of the events.

July 9th - Friday 5:15pm to 10pm A Free One Day Conference for Singles (attached or unattached) or Single Couples Dating, Courting or Engaged Who are Thinking about Marriage and Relationship.

July 10th - Saturday 9am–3:30pm Registration at 8:30am, Marriage Seminar - Building Emotional Intimacy and Staying Close for a Lifetime.

July11th - Sunday after the morning service - “Training to Unlock Hearts Conference” for pastors and laypeople. The purpose is to train laypeople in the church to rescue marriages and get them help, before they crash and burn.
Are you interested in helping couples struggling in their marriage? Join us for one day of special training with Pastor Bob Moeller, as he will share the basics in training people to be volunteers in helping married couples connect their hearts for a lifetime.
The evening sessions will begin at 1:00pm.
Topics will include:
1) Why is the heart the heart of marriage?
2) How do our hearts lock toward one another?
3) What tools can show a couple their damaged hearts
4) What is the Bible’s answer to a hard heart?
5) What are the steps to forgiving another person?
6) How do you pray with someone for Christ to disconnect their pain?
Sursa: christ4ro

Curtea Europeana respinge casatoriile homosexuale

Pe 24 iunie Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a emis o decizie fundamentala privind casatoria si familia, refuzind sa recunoasca in spatiul european un drept la casatorii unisex, atit in cadrul Conventiei Europene a Drepturilor Omului (“Conventia”), cit si in cadrul Cartei Drepturilor Fundamentale al U.E. (“Carta”). Adoptata in 1950, Conventia e in vigoare in cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei. CEDO este autoritatea suprema in interpretarea Conventiei, iar deciziile ei, in mare parte, pot deveni obligatorii pentru toate tarile din Consiliul Europei.
Rolul AFR
Din 2005 AFR a pledat si a luptat in mod conscvent pentru sanctitatea casatoriei si familiei naturale, in Romania, in Consiliul Europei si in Parlamentul European. Iar voi ne-ati sprijinit. In 2006 ne-ati dat 650.000 de semnaturi in sprijinul revizuirii Constitutiei pentru definirea casatoriei crestine in Constitutie. In 2007 am inregistrat un memoriu in Curtea Constitutionala a Romaniei in sprijinul revizuirii Articolului 48 din Constitutie. Curtea Constitutionala a primit favorabil argumentele noastre. In 2008 ati sprijinit candidatura la alegerile parlamentare a candidatilor profamilie propusi de AFR. Tot in 2008 ne-ati sprijinit prin petitii online si manuale pe care le-am inaintat Consiliului Europei in sprijinul casatoriei si familiei traditionale. In 2009 si 2010 am inregistrat documente oficiale in Consiliul Europei si in Parlamentul European in sprijinul casatoriei naturale si impotriva casatoriilor homosexuale. Am pledat deasemenea pentru respectarea suveranitatii Romaniei in chestiunea vietii de familie in conformitate cu Tratatul de la Lisabona.

Cu prilejul acestei conjuncturi importante in lupta pentru familie si casatorie, 24 iunie 2010 e intradevar o data memorabila. Ne exprimam inca o data multumirea pentru sprijinul si increderea care ne-ati acordat-o de 5 ani incoace privind lupta pentru valori in Romania si Europa. Vom continua sa o facem. Multumim deasemenea si lui Dumnezeu pentru ca ne-a scapat inca o data de planurile celui rau care cauta distrugera familiei si casatoriei. In acelasi timp insa ne amintim ca depinde in primul rind de noi daca casatoria si familia vor supravietui. Daca vom continua sa le trivializam in media, la nivel legislativ, prin avort, divort, concubinaj, adulter, violenta in familie, abuz, alcoolism, si alti factori similari dar nocivi, s-ar putea ca ele sa nu mai dainuie mult timp.

Sursa AFR