07.03.2008

Ziua Mamei din perspectiva crestina


Suntem, ca specie umana, foarte diferiti unii de altii. Diferiti din punct de vedere al aspectului fizic, al temperamentului, al pregatirii profesionale si intelectuale, al statutului social, al conceptiilor si filozofiilor de viata, al trasaturilor de caracter etc, etc.

Avem insa, in pofida tuturor diferentelor, un numitor comun : o mama care ne-a adus pe aceasta lume, o fiinta mai tanara sau mai batrana, o fiinta care inca este cu noi sau care a trecut la cele vesnice, dar singura careia ii putem spune MAMA.

Functie de circumstantele istorice, culturale sau religioase, oamenii au decis sa sarbatoreasca in diferite moduri existenta acestei fiinte, sa se incurajeze unii pe altii la o atitudine de respect, pretuire si atasament pentru fiinta numita mama.

Fie ca sarbatoarea Zilei Mamei este aleasa de unele natiuni in luna martie iar de altele, in luna mai, fie ca unii sarbatoresc aceasta zi intr-un mod spectaculos iar altii intr-un mod simplu, lipsit de festivism, motivatia acestei sarbatori este absolut legitima. Este o motivatie dictata de sentimente materne puternice, reale, personale si naturale.

Evident, tendintele de pervertire a acestei sarbatori intr-o noua ocazie de dezmat social, de distractie "feminista", de "evadare din rutina" si de bun prilej comercial, ii fac pe crestinii duhovnicesti sa fie reticenti fata de aceasta sarbatoare si deosebit de prudenti in a nu aduce duhul lumesc al acestui moment in sanul comunitatii crestine.

Dincolo insa de aceasta prudenta justificata, crestinii stiu ca Sfanta Scriptura nu ocoleste acest subiect, al mamei, ci dimpotriva il trateaza in mod explicit, din perspectiva Celui care a conceput si a creat aceasta fiinta minunata. Tocmai din acest motiv, pentru crestinii maturi Ziua Mamei este nu numai o sarbatoare a emotiilor umane, ci una care imbraca si o dimensiune spirituala, o ocazie in plus de a cerceta si de a proclama mandatul biblic al mamei.

Va invitam, cu ocazia Zilei Mamei sa descoperiti in paginile Resurse crestine pentru familie si Opinii si marturii de familie cateva abordari spirituale ale subiectului MAMA care sa va ajute sa traiti aceasta sarbatoare cu emotie sfanta si dupa voia lui Dumnezeu !

Domnul sa se indure de noi si de familiile noastre !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ii dam si noi slava lui Dumnezeu pentru modul in care sunteti calauziti sa scrieti aceste cuvinte sanatoase. Intr-adevar, n-ar trebui sa fim reci fata de aceasta sarbatoare,chiar daca nu este una crestina. Daca suntem maturi in Hristos nu vom aduce duhul lumii in bisericile noastre niciodata si ne vom putea bucura de orice ocazie ca aceasta in libertatea care ne-o da Domnul!Familia Ilascu.