20.10.2008

O apologetă creştină în sprijinul foştilor gay

Monroe, Va., 17 septembrie 2008. Debbie Thurman, apologetă creştină şi autoarea unor cărţi, a făcut un pas în faţă şi a cerut celorlalţi să îşi aleagă calea.

Fostă luptătoare împotriva atracţiei faţă de persoane de acelaşi sex, Thurman a lansat un nou site web: http://www.theformers.com/ . Denumit loc de întovărăşire a celor ce au reuşit să biruiască atracţia către persoane de acelaşi sex, ca şi pentru cei ce încă mai luptă cu acest lucru, cu prietenii şi susţinătorii lor, acest site oferă un forum deschis, noutăţi şi comentarii, răspunsuri la întrebări dificile, materiale ajutătoare, un colţ pastoral şi mărturisiri ale foştilor homosexuali. „Am văzut o nevoie de a aduna laolaltă pe cei care au reuşit să treacă de homosexualitate, să fac o comunitate utilă, edificatoare şi activă” a spus Thurman. „Numărul nostru este mai ridicat decât îşi dau seama oamenii. Noi suntem renegaţii comunităţii gay, suntem temuţi pentru că înţelegem din interior către exterior lucrurile şi suntem proscrişi pentru că nu mai suntem legaţi de fosta
noastră stare.”

Recent, nominalizata la vicepreşedinţia GOP, doamna Sarah Palin şi biserica din zona ei natală au reţinut atenţia mass-mediei şi a activiştilor gay atunci când au aflat că biserica promova o conferinţă „ex-gay” (intitulată Love Won Out – Dragostea a biruit), susţinută de organizaţia Focus on the Family.

„Din nefericire, Focus on the Family este fără cruţare demonizată şi aceleaşi declaraţii false au circulat în privinţa scopului lor de a îi ajuta pe cei ce doresc să scape de homosexualitate”, a spus Thurman.

Ca majoritatea celor care au dus un război personal cu homosexualitatea – fie el pierdut sau câştigat – Thurman a fost mulţi ani şovăielnică să vorbească despre lupta sa din trecut. „Acest lucru s-a schimbat când am văzut cât de mare impact a avut activismul gay asupra culturii şi am realizat riscurile aferente pentru tinerii care sunt îndoctrinaţi cu minciuna că a fi gay este normal”, a spus ea.

Thurman a spus că a pornit de la ideea: Dacă nu eu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? „Ştiu că există numai o singură cale adevărată către împlinire, iar aceea este prin Isus Hristos”, a spus ea. „Nu este în nici un caz prin avocatura „religiei” pro-gay.”

TheFormers.com a abordat o apropiere înţelegătoare faţă de homosexualitate, trasând o linie distinctivă între atracţia pentru persoane de acelaşi sex şi actele homosexuale. „Una este tentaţia, nu mai rea decât multe alte tentaţii pe care le întâlnim”, afirma Thurman, „dar celelalte sunt un păcat şi trebuie să le abordăm cu compasiune prin prisma adevărului.”

Pentru a afla mai multe, vizitaţi http://www.TheFormers.com .De asemenea, doamna Thurman poate fi contactată la info@theformers.com .
Sursa : Vox Vocis

Niciun comentariu: