02.01.2009

Recomandare editoriala : "Familia creştină - Perspective practice" - de Timotei Rusu

Cursul "Familia Creştină - Perspective Practice" este o urmare logică şi necesară a celui intitulat "Familia Creştină -Principii Fundamentale". Ele apar în seria de cursuri pentru ucenicizare, întrucât familia este pe primul şi cel mai dificil loc al uceniciei. In multe locuri poţi mima anumite trăsături de caracter, dar nu acasă.
Cursul de faţă cuprinde lecţii care sunt adesea prezentate sub formă de întrebări sau comentarii frecvente la adresa familiei. Ele tratează problema banilor, a administrării timpului, a vieţii sexuale, a comunicării, sau a rezolvării în mod corect a conflictelor. Nu sunt ocolite subiecte neatinse în alte materiale despre familie, cum ar fi planificarea familială sau spiritualitatea în familie.

Acest curs este atât pentru cei care sunt aproape în faliment, dar doresc sa îşi salveze familia, cât şi pentru cei care au o viaţă de familie bună, dar vor să crească spre mai bine în relaţia cu partenerul, în oricare din cele două situaţii, informaţiile şi principiile sunt folositoare pentru că aparţin lui Dumnezeu, şi transcend timpul şi culturile.

Cursul nu este numai pentru cei căsătoriţi, ci şi cei necăsătoriţi pot şi trebuie să cunoască aceste subiecte înainte de căsătorie. De aceea, în partea finală a lecţiilor, se găsesc proiecte practice şi pentru ei. Dacă principiile descoperite în acest curs sunt aplicate, fiecare cuplu va experimenta că familia nu este o povară pe care trebuie să o poarte cu stoicism, ci bucuria cea mai mare pe care o pot experimenta pe pământ, şi care va fi depăşită doar în cer.

Niciun comentariu: