26.09.2008

Mii de români, în protest împotriva presiunilor "europene" de legalizare a "căsătoriilor" homosexuale

Comunicat de presă, 24 septembrie 2008

Alianta Familiilor din România (AFR) a remis, astăzi, Secretariatului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) o scrisoare si o petitie cu peste 12.000 de semnături, într-o actiune civică de protest împotriva anuntatei intentii a APCE de a discuta o rezolutie prin care statelor membre li s-ar "recomanda" să legalizeze căsătoriile între homosexuali.

Aceeasi scrisoare a fost remisă si membrilor delegatiei române la Strasbourg, acestora solicitându-li-se să voteze împotriva adoptării rezolutiei.

"Prin această actiune ne exprimăm profunda îngrijorare fată de încercările Consiliului Europei de a aproba o rezolutie cu privire la recunoasterea căsătoriei între persoane de acelasi sex în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei", declară presedintele AFR, Petre Costea. "Credem că APCE îsi depăseste atributiile si stabileste un precedent periculos, alarmant si îngrijorător. Familia si căsătoria trebuie protejate, întrucât sunt institutii concepute a asigura supravietuirea societătii si perpetuarea speciei umane prin procreere si prin cresterea si educarea copiilor. Relatiile homosexuale, uniunile civile sau căsătoriile homosexuale nu îndeplinesc nici una din aceste nevoi si prin natura lor sunt incapabile a satisface aceste obiective", declară Petre Costea.

AFR consideră procesul prin care APCE caută să impună căsătoriile homosexuale statelor membre ca fiind nedemocratic. Conventia Europeană a Drepturilor Omului este categorică în ceea ce priveste dreptul la căsătorie, mentionând că această este o chestiune care tine de suveranitatea natională si nu de presiunea internatională. Cetătenii României nu si-au cedat suveranitatea în fata nici unui organism international pentru a-i defini, dicta si elabora valorile si normele. Dimpotrivă, în decembrie 2006, la initiativa AFR, 650.000 de cetăteni adulti ai României au adresat o petitie guvernului, solicitând definirea căsătoriei prin lege ca fiind uniunea dintre un bărbat si o femeie.

Directorul AFR, Bogdan Mateciuc, adaugă: "Ne afirmăm drepturile de cetăteni ai tărilor membre ale Consiliului Europei precum si ai Uniunii Europene si solicităm ca APCE, împreună cu Consiliul Europei, să înceteze emiterea rezolutiilor destinate impunerii căsătoriei homosexuale sau a relatiilor homosexuale în Statele Membre. Nu în ultimul rând, facem apel la toti cetătenii statelor membre care împărtăsesc aceste convingeri, să se alăture actiunii noastre de protest", se încheie mesajul Aliantei Familiilor din România.

Pentru mai multe amănunte si pentru textul complet al scrisorii adresate APCE, vizitati situl AFR.

Niciun comentariu: