29.11.2008

Aparitie editoriala : Revista "Ethos pentru familie" nr 4/2008

Revista Ethos a împlinit anul acesta 25 de ani de apariţie neîntreruptă în limba germană. Din 1995 revista apare şi în limba română. Ea este tipărită în Elveţia şi poate fi citită şi în limbile maghiară, cehă şi slovacă.

Ethos se adresează întregii familii, analizează din perspectivă biblică şi apreciază după etaloanele biblice tendinţele actuale ale societăţii care se răsfrâng asupra vieţii noastre. De aici şi numele revistei: ethos (gr.) înseamnă atitudine morală generală; baza morală a unui om sau a unei societăţi, care constituie fundamentul voinţei şi acţiunii; totalitatea normelor şi valorilor etico-morale.

Ethosul biblic înseamnă: Cuvântul lui Dumnezeu, fiinţa şi modul Său de a acţiona, aşa cum ne sunt revelate în Biblie, constituie pentru noi etalonul absolut şi unic în toate întrebările credinţei şi ale vieţii. Gândirea omenească, acţiunile oamenilor, sistemele lor de valoare, motivele şi obiceiurile sunt măsurate după acest etalon obligatoriu (ethos).

26.11.2008

Noutate editoriala : "Ce vrea Dumnezeu sa stiu despre viata de familie" - de Cristian Barbosu

Multe carti vorbesc despre viata de familie, insa putine imbina o atat de autentica originalitate, realism practic si integritate scripturala ca aceasta.
Cu indrazneala si prospetime, profund de usor de inteles, Cristian Barbosu abordeaza aspecte deosebit de importante din experienta relatiilor de familie, ajutand cititorul sa se identifice cu capitolele acestei carti.
Varietatea, aplicabilitatea, dar si franchetea si vulnerabilitatea stilului de prezentare condimentat pe ici pe colo cu note de umor, fac din aceasta carte o sursa usor de accesat in intelegerea mai buna a relatiilor de familie.
Transformarea relatiilor dupa modelul divin este firul rosu care traverseaza si leaga capitolele acestei carti, provocand soti si sotii deopotriva, cat si parinti si copii.
Intrebarile de la sfarsitul fiecarui capitol transfera adevarul la nivel personal, ajutand la initierea unor discutii sanatoase in cuplu sau in grup mic, provocandu-l in mod individual pe fiecare cititor interesat serios de viata de familie.

24.11.2008

Noutate editoriala pentru femei : "Consiliere la masa din bucatarie" - de Shelly Cook Volkhardt , Muriel L. Cook

Câmpul tău de misiune ar putea să înceapă la masa din bucătărie.

Poate eşti o femeie care vrea să ajute alte femei în problemele lor, dar nu eşti sigură cum să ajungi la ele sau ce să spui.
"Consiliere la masa din bucătărie" este resursa pe care ai căutat-o. Vei învăţa nu numai ce întrebări să pui şi ce texte din Scriptură să foloseşti, dar ţi se va arăta şi cum:
- să te ocupi de propriile tale nevoi, astfel încât să poţi ajuta în mod eficient alte persoane
- să aduci oameni la Isus fără să iei asupra ta responsabilitatea poverilor lor
- să discerni dacă alte persoane vor cu adevărat să se schimbe şi să crească, sau vor doar să se plângă
- să pui în echilibru o lucrare de consiliere cu celelalte priorităţi din viaţa ta
- să oferi speranţă biblică adevărată alor femei aflate în faţa unor suferinţe inexplicabile

21.11.2008

Intalnirea Invatatorilor de copii din vestul tarii


A fost creat Centrul de Consiliere

Impresii de la Conferinta Internationala “Cum să ne creştem copiii”.

Frumoasa statiune balneo-climaterica timisana Buziaş a gazduit, in perioada 19-21 noiembrie, Conferinta Internationala “Cresterea Copilului”. La aceasta conferinta au participat peste 60 de invitati din Romania, Moldova, Bulgaria, Polonia, Georgia şi SUA.
Directorul organizaţiei “World Teach Romania”, Beniamin Lup a condus excelent conferinta, in cadrul careia Phill Tuttle presedintele “Walk Thru the Bible” din statele Unite, a prezentat un seminar in patru puncte despre cresterea copiilor. Cele patru puncte cardinale sunt : Alegeri, Consecinţe, Compasiune, Consecvenţă.

Intr-o atmosfera ecumenica, au fost prezenti profesori, parinti, lideri spirituali, jurnalisti, reprezentanti ai multor organizaţii din mai multe confesiuni. Multi participanti sunt implicaţi în mai multe feluri de lucrări din sfera muncii cu copi, tineri, familii, studenţi. Structura fiecărui seminar in parte a cuprins analiza si argumentare biblica; scenariu care cuprinde ilustrarea tentaţiei şi avertizarea; extragerea câtorva principii şi enunţarea viziunii legate de aplicaţie practică şi consecinţe.
La aceasta conferinta au participat printre altii Romica Hututui, Presedinte al “Socetatii Biblice” din Chisinau, Republica Moldova; Gheoghe Spiridus, Presedinte Bioterm Bacau; Ionel Dragan, Presedinte Menorplus Timisoara Pr. Protopop Vasiloni Trandafir Florin, Responsabil cu Pastoratia laicilor al Episcopiei Greco-catolice a Lugojului s.a.
Conferinta a mai curprins prezentări, dezbateri, lansari de carte, teste si acreditări pentru viitorii traineri.

17.11.2008

Premiera Documentara in Bucuresti: "Iarna Demografica" - Declinul Familiei

Pe 21 noiembrie 2008 va avea loc premiera in limba romana a documentarului de valoare internationala Iarna Demografica (Demographic Winter).
Premiera e organizata de Alianta Familiilor din Romania si Asociatia Pro-Vita Bucuresti.
Iarna Demografica dezbate un subiect foarte important si de actualitate: declinul speciei umane ca urmare a practicii avortului, gender selection, si al family planning.
Puteti urmari aici citeva minute din documentar: http://www.demographicwinter.com/ .
Pe langa limba romana, documentarul a fost tradus si in spaniola, portugheza, si rusa. Recent Congresul Mondial al Familiilor a emis un comunicat de presa elogiind traducerea documentarului in limba romana.

11.11.2008

În California a învins familia tradiţională

Arhiepiscopul de Los Angeles susţine că votul Californiei împotriva "căsătoriilor" homosexualilor este rezultatul unei "coaliţii fără precedent", dovadă că "s-a înţeles importanţa menţinerii temeliei instituţiei căsătoriei". Cardinalul Roger Mahony a afirmat acestea miercuri, într-o declaraţie adresată comunităţii catolice şi tuturor celor care au sprijinit Propunerea nr. 8, care cere includerea în Constituţia Californiei a definiţiei căsătoriei ca o legătură între un bărbat şi o femeie.

"Trecerea Propunerii nr. 8 a fost rezultatul unei coaliţii fără precedent a numeroase comunităţi de credinţă şi a altor cetăţeni care au înţeles importanţa menţinerii temeliei instituţiei căsătoriei", a scris Cardinal Mahony. Citând Cartea Genezei ca fiind planul lui Dumnezeu pentru familia umană, prelatul a adăugat: "Eforturile noastre colective în sprijinul Propunerii nr. 8 s-au centrat în jurul conservării planului lui Dumnezeu, conform căruia căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este o realitate neschimbabilă prin care iubirea reciprocă a celor doi devine rodnică aducând copiii care continuă familia umană.
Sursa : Vox Vocis

07.11.2008

Noutate editoriala : "DESTIN IN TREI - Resurse maritale si premaritale" - de IOSIF BELEA

În ’89, imediat după Revoluţie, România a intrat dintr-un ghetou comunist într-o junglă de libertinaj şi haos. După o anestezie morală de 50 de ani, reflexele de normalitate a demnităţii românului tind să devină astăzi un lucru de arheologie morală. Socrate a murit demn. El respecta demnitatea umană a omului către om, onorând legile cetăţii, deşi Platon i-a asigurat un soi de evadare. Însă demnitatea creştină însemnează o luptă continuă împotriva tuturor realităţilor care încearcă să mutileze chipul lui Dumnezeu în om. Cineva spunea: „Decât să trăim în genunchi, mai bine să murim în picioare.”

Nimic mai puţin decât un Război Civil al Valorilor s-a dezlănţuit astăzi, spune James Dobson. Două tabere de concepţii despre lume, foarte diferite şi incompatibile sunt încleştate într-un conflict crâncen care pătrunde la fiecare nivel al societăţii. Acest război este o luptă pentru mintea şi inima oamenilor. Este un război al ideilor, este o bătălie între concepţii despre lume şi viaţă. Curând va apărea un câştigător şi cel care pierde va dispărea din memorie. Deocamdată rezultatul este încă neclar, urmează ca fiecare să-l definitiveze.

Religia creştină este eminamente o religie a familiei. Însă, înainte de a se cristaliza o relaţie de familie, se constituie o relaţie premaritală şi înainte de aceasta există sau ar trebui să existe o relaţie pe verticală. „Destin în trei” se vrea a fi o provocare relaţională şi impune cu obligativitate să dăinuim mai mult decât să existăm şi să rezistăm, aşa cum remarca şi C-tin Noica: „Noi nu trebuie să rezistăm, noi trebuie să dăinuim.”