20.03.2009

Recomandare editoriala : "Păzeste-ti copiii…de satanism, de New Age, de ocultism" - de Neil Anderson şi Steve Russo

Autorii pleacă de la un fapt care, desi adesea ignorat, este de necontestat: în lumea în care cresc copiii nostri se duce o bătălie acerbă pentru mintea lor — o bătălie pe care părintii trebuie neapărat să o câştige. De la influenta New Age asupra sistemului educational si pînă la creşterea alarmantă a satanismului, „întunericul” încearcă să pătrundă în mintea copiilor pe toate căile: prin sistemul educational, prin jocuri de grup ori pe computer, prin desene animate si filme, prin cărţi si reviste, prin muzică ori droguri. Satana urmăreste să distrugă Biserica atacând punctul cel mai vulnerabil: familia. Dar în faţa acestui atac, un creştin nu poate nici fugi, cuprins de teamă, nici îngropa capul în nisip, indiferent. Victoria câştigată de Hristos prin moartea si învierea Sa este reală şi poate fi trăită şi de copii. Dacă devenim constienti de natura spirituală a lumii în care trăim si de pericolele care ne pândesc copiii, dacă întelegem libertatea pe care ne-o dă Hristos si cum putem ajunge să o trăim si dacă ne pasă suficient de soarta copiilor nostri ca să facem ceva, atunci trebuie să stim că există solutii practice, de la educatia în familie până la rolul pe care îl putem juca în viata lor spirituală, în cunoasterea lui Dumnezeu si a mântuirii lui Hristos.

Cartea este organizată în trei sectiuni: prima, O lume plină de ispite, se ocupă de realitatea spirituală a lumii contemporane si a căilor specifice pe care vine amăgirea satanică în viata copiilor, inclusiv de simptomele care denotă o problemă de natură spirituală în viata lor. Partea a doua, Părintele eficace, analizează impactul educatiei pe care o primeste copilul în familie si al stilului de relationare a părintelui cu acesta asupra problemelor spirituale din viaţa lui. Cu date statistice convingătoare si numeroase exemple din viata de zi cu zi, autorii încearcă si reusesc să prezinte diferenta dintre un părinte care deschide usa amăgirii demonice în viaţa copilului său si unul care, dimpotrivă, minimalizează sansele atacurilor satanice. Ultima parte, Copilul ferit de primejdii, discută măsurile practice prin care copilul poate fi ajutat să prevină si să învingă problemele de natură spirituală cu care se confruntă, inclusiv pasii care trebuie urmaţi pentru ruperea legăturilor demonice din viata sa. În Anexă găsim un Glosar de termeni New Age ordonat alfabetic, un Glosar de termeni satanici/ oculti şi Cele nouă principii ale doctrinei satanice.

Asa cum spunea Josh McDowell, este o carte „de o importantă crucială pentru fiecare părinte care doreste să îsi protejeze copiii de amăgirile Celui Rău si să îi pregătească să le poată face fată”. Este o carte care „simultan te va pune pe gânduri si te va încuraja deoarece, mai mult ca oricând, provocare care îti să înainte este Să FII VIGILENT”.

Niciun comentariu: