30.03.2011

Marsul pentru Viata, 2011 Bucuresti

Artera centrala, Calea Victoriei a fost dominata minute bune de tricourile rosii cu emblema Provita, de banerele si pancartele inedite care au starnit interesul trecatorilor. Cateva dintre mesajele special pregatite pentru aceasta ocazie: "Adevaratii doctori NU ucid copii!"; "Viata incepe de la conceptie"; "Copiii vor dreptate: / Viata si nu moarte!"; "Avortul ucide copii / An de an 200.000"; "50 de ani = 22 milioane de avorturi"; "Embrionul este o persoana!"; "Aboliti pedeapsa cu moartea / pentru copiii nenascuti!"; "O persoana este o persoana / indiferent cat e de mica!"; "Avort: 10 minute sa-l faci / O viata intreaga sa-l regreti"; "Tu traiesti. / Lasa-l si pe el sa se bucure de viata!".

Un grup de mame au purtat un banner de mari dimensiuni cu inscriptia "Onoare mamelor".

Cei care au raspuns apelului "Spune DA vietii!" – sloganul evenimentului - au fost in majoritate covarsitoare (8 persoane din 10) tineri pana in 30 de ani, dovada ca mesajul lor a fost receptat exact de cine trebuia.

La final, coloana de manifestanti s-a oprit, simbolic, chiar langa Palatul Parlamentului, simbol al puterii democratice, de la ai carui vremelnici "locatari" asteapta mai mult pentru apararea dreptului cel dintai al oricarui om: dreptul la viata.

Pro-vita si ceilalti organizatori adreseaza multumiri speciale d-lui senator Titus Corlatean si delegatiilor partidelor "Pentru Patrie" si National Taranesc – Crestin Democrat care au onorat cu prezenta lor evenimentul. Invitatia de a participa a fost adresata in consonanta cu "Manifestul" lansat inainte de mars, prin care se facea apel la toate fortele politice – reprezentante ale vointei cetatenilor – de a proteja viata si familia.

Reporterii TVR, Mediafax, Radio Vocea Evangheliei, Radio Maria, Familia Ortodoxa si TV Alfa si Omega au insotit marsul pe tot traseul.

Incepand din acest an, "Marsul pentru viata", care a debutat in urma cu patru ani la Timisoara, incepe sa capete dimensiuni nationale, derulandu-se, coordonat, deja in patru orase: Bucuresti, Timisoara, Satu Mare si Falticeni. Va invitam pe pagina noastra de Facebook pentru a vizualiza fotografii de la eveniment.

Niciun comentariu: